Fra idé til produkt

Historien

Praten

2016

Sommeren 2016 satt vi til bords og pratet om gulosten som var pakket ut av plastemballasjen og sto kondensvåt på et fat. Samtalen dreide inn på at det måtte finnes på en bedre måte å oppbevare og servere ost på. Hvorfor skulle man måtte ta på osten med urene fingre, streve med inn- og utpakking i plastposer ved hver gangs bruk, eller få fuktig og uapetittelig ost på grunn av kondens?

Prototype

2017

Vinteren 2017 ble de første skissene tegnet på en serviett i London, ikke veldig ulikt det endelige designet. Samme år ble Inventas i Trondheim engasjert for utvikling av første prototype. Etter flere prototyper, forbedringer og tester var vi fornøyde. Vi hadde skapt EasyCheese®, en osteklokke som var både praktisk, hygienisk og miljøvennlig.

Produksjon

2019

I 2019 ble det inngått produksjonsavtale med Erik Hoel AS som holder til like utenfor Oslo. EasyCheese® skulle altså bli et helnorsk produkt: Norske oppfinnere, norsk design og produsert i Norge. Produktet ble lansert høsten 2020.

Lansering

2020

Høsten 2020 var produktet endelig lanseringsklart. Vi hadde produsert hele 10.000 EasyCheese® og var svært spente på mottakelsen. Heldigvis gikk det ikke lang tid før ordrene begynte å renne inn, og siden den gang har vi faktisk solgt over 250.000 EasyCheese® og ekspandert til Danmark, Island og Nederland. Vi har ikke tenkt å gi oss før EasyCheese® har blitt et like naturlig tilbehør til osten som ostehøvelen en gang ble.

Praten

2016

Sommeren 2016 satt vi til bords og pratet om gulosten som var pakket ut av plastemballasjen og sto kondensvåt på et fat. Samtalen dreide inn på at det måtte finnes på en bedre måte å oppbevare og servere ost på. Hvorfor skulle man måtte ta på osten med urene fingre, streve med inn- og utpakking i plastposer ved hver gangs bruk, eller få fuktig og uapetittelig ost på grunn av kondens?

Prototype

2017

Vinteren 2017 ble de første skissene tegnet på en serviett i London, ikke veldig ulikt det endelige designet. Samme år ble Inventas i Trondheim engasjert for utvikling av første prototype. Etter flere prototyper, forbedringer og tester var vi fornøyde. Vi hadde skapt EasyCheese®, en osteklokke som var både praktisk, hygienisk og miljøvennlig.

Produksjon

2019

I 2019 ble det inngått produksjonsavtale med Erik Hoel AS som holder til like utenfor Oslo. EasyCheese® skulle altså bli et helnorsk produkt: Norske oppfinnere, norsk design og produsert i Norge. Produktet ble lansert høsten 2020.

Lansering

2020

Høsten 2020 var produktet endelig lanseringsklart. Vi hadde produsert hele 10.000 EasyCheese® og var svært spente på mottakelsen. Heldigvis gikk det ikke lang tid før ordrene begynte å renne inn, og siden den gang har vi faktisk solgt over 250.000 EasyCheese® og ekspandert til Danmark, Island og Nederland. Vi har ikke tenkt å gi oss før EasyCheese® har blitt et like naturlig tilbehør til osten som ostehøvelen en gang ble.