Det startet med irritasjon

Håkon og Jon Erik spiste frokost sommeren 2016 og høvlet av gulosten som var pakket ut av plastemballasjen og sto kondensvåt på et fat. Samtalen dreide inn på at det måtte finnes opp en bedre måte å oppbevare og servere ost på. Hvorfor skulle man måtte ta på osten med urene fingre, streve med inn- og utpakking i plastposer ved hver gangs bruk, eller få fuktig og etter hvert muggen ost på grunn av kondens?

Hvorfor skulle man måtte streve med plastposer?

En idé
tar form

Håkon reiste til London for studier samme høst, og da Jon Erik besøkte ham vinteren 2017 ble de første skissene laget, ikke veldig ulikt dagens løsning. Samme år ble Inventas AS i Trondheim engasjert for utvikling av første prototype.
ET HELNORSK PRODUKT

Høyteknologisk produksjon hjemme i Norge

Etter flere prototyper, forbedringer og tester var vi fornøyde. Vi hadde skapt EasyCheese®, en osteklokke som var både praktisk, hygienisk og miljøvennlig. Det helt unike med EasyCheese® er den justerbare bunnen, som gjør at man kan presse opp osten etterhvert som den forbrukes uten å måtte ta direkte på osten. Produktet er designbeskyttet og patentert.

NORSK PRODUKSJON
I 2019 ble det inngått produksjonsavtale med Erik Hoel AS som holder til like utenfor Oslo. EasyCheese® skulle altså bli et helnorsk produkt: Norske oppfinnere, norsk design og produsert i Norge.
I Juli 2020 var EasyCheese® klart for markedsintroduksjon gjennom sosiale medier og salg gjennom egen nettbutikk. Mottakelsen har så langt vært over all forventning. Noen barnesykdommer har det vært, men vi lærer fort og har det gøy på jobben hver dag. Halvdan og Lise har blitt deleiere og har på hver sine måter bidratt til en vellykket lansering.

Over 200.000 solgte EasyCheese®

Over 100.000 pakker sendt

Fornøyde kunder landet rundt

Håkon Engeset

Gründer og daglig leder

Lise Marita Sande

Logistikk- og kommunikasjonsansvarlig

Halvdan Engeset

Markedssjef