Historie

Litt om hvem, hva og hvorfor.

2016

Irritasjonen

Håkon og Jon Erik spiste frokost sommeren 2016 og høvlet av gulosten som var pakket ut av plastemballasjen og sto kondensvåt på et fat. Samtalen dreide inn på at det måtte finnes opp en bedre måte å oppbevare og servere ost på. Hvorfor skulle man måtte ta på osten med urene fingre, streve med inn- og utpakking i plastposer ved hver gangs bruk, eller få fuktig og etter hvert muggen ost på grunn av kondens?

2016
2017

En idé tar form

Håkon reiste til London for studier samme høst, og da Jon Erik besøkte ham vinteren 2017 ble de første skissene laget, ikke veldig ulikt dagens løsning. Samme år ble Inventas AS i Trondheim engasjert for utvikling av første prototype.
2017
2018

Fra tanke til produkt

Etter flere prototyper, forbedringer og tester var vi fornøyde. Vi hadde skapt EasyCheese®, en osteklokke som var både praktisk, hygienisk og miljøvennlig. Det helt unike med EasyCheese® er den justerbare bunnen, som gjør at man kan presse opp osten etterhvert som den forbrukes uten å måtte ta direkte på osten. Produktet er designbeskyttet og patentert.

2018
2019

Produksjonen starter

I 2019 ble det inngått produksjonsavtale med Erik Hoel AS som holder til like utenfor Oslo. EasyCheese® skulle altså bli et helnorsk produkt: Norske oppfinnere, norsk design og produsert i Norge.
2019
2020

EasyCheese® lanseres

I Juli 2020 var EasyCheese® klart for markedsintroduksjon gjennom sosiale medier og salg gjennom egen nettbutikk. Mottakelsen har så langt vært over all forventning. Noen barnesykdommer har det vært, men vi lærer fort og har det gøy på jobben hver dag. Halvdan og Lise har blitt deleiere og har på hver sine måter bidratt til en vellykket lansering.

2020

Er du klar for en bedre ostehverdag?

Bli kvitt plastposene for godt og nyt osten på en praktisk og hygienisk måte.